Algemeen

Vakanties

De vakanties voor schooljaar 2024-2025 zijn vastgelegd op de volgende data:

VakantiesStartdatumEINDDATUM
Herfstvakantiema 28 oktober 2024-vr 1 november 2024
Dankdagwo 6 november 2024
Kerstvakantiema 24 december 2024-vr 3 januari 2025
Voorjaarsvakantiema 24 februari 2025-vr 28 februari 2025
Biddag wo 12 maart 2025
Meivakantie*ma 21 april 2025- ma 5 mei 2025
Hemelvaartsdag**do 29 mei 2025- vr 30 mei 2025
2e Pinksterdagma 9 juni 2025
Zomervakantiema 20 juli 2025- vr 29 augustus 2025

* inclusief Tweede Paasdag, Koningsdag en Bevrijdingsdag 
** vrijdag na Hemelvaartsdag is een vrije dag

Verlof

Extra verlof

In situaties met een goede reden kan een leerling vrij krijgen buiten de vakanties om, dit heet extra verlof. Er wordt onderscheid gemaakt in extra verlof in verband met vakantie en extra verlof in verband met gewichtige omstandigheden. De regels rondom extra verlof kunt u hier teruglezen. 

Aanvragen van extra verlof kan via onderstaand formulier.

Bereikbaarheid

Fietsen, bromfietsen en scooters
Veel leerlingen komen op de fiets naar school. Op school zetten leerlingen hun fiets in de daarvoor bestemde fietsenrekken. Leerlingen van elk team krijgen hun eigen fietsenstalling toegewezen. Leerlingen zijn alleen bij de fietsenrekken om hun fiets, bromfiets of scooter te plaatsen en op te halen.

De Meerwaarde heeft gekozen voor veilige fietsenstallingen met voorvorkondersteuning. Het risico van beschadigingen aan fietsen wordt hierdoor tot een minimum beperkt. Bij aanschaf van een nieuwe fiets met een bagagerek adviseert de school daarom ook te kiezen voor een smalle steun en mand, waardoor de fiets goed geplaatst kan worden in het fietsenrek.

Vanuit de school wordt er alles aan gedaan om zo goed mogelijk met de fietsen van leerlingen om te gaan. Om het risico van beschadigingen te verminderen, mogen fietsen met een bagagerek en/of mand alleen in een laag fietsenrek worden geplaatst. Fietsen zonder bagagerek en/of mand aan de voorkant, mogen alleen in de hoge fietsenrekken worden geplaatst. Als fietsen buiten de rekken worden geplaatst, worden maatregelen genomen.

Steeds vaker komen er leerlingen met een elektrische fiets op school. Het lukt soms niet om zonder de accu op te laden weer thuis te komen. De Meerwaarde onderkent dit en heeft een aantal plaatsen gerealiseerd waar elektrische fietsen opgeladen kunnen worden onder schooltijd. Deze fietsenrekken staan zowel bij het sportgebouw als achter de kas. Deze rekken zijn te herkennen aan de groene kleur. Hoewel er op het terrein ook camera’s staan, is het gebruik maken van deze faciliteit voor eigen risico.

Openbaar vervoer
Er zijn goede trein- en busverbindingen met Barneveld. Zie voor actuele routeinformatie: 9292ov.nl of syntus.nl. Bij de school is een bushalte waar diverse buslijnen stoppen.
Sinds begin 2015 is het treinstation Barneveld Zuid in gebruik. Dit station is gesitueerd op loopafstand vanaf De Meerwaarde.

Tractoren en landbouwvoertuigen
Om levensgevaarlijke situaties te voorkomen is het rijden en parkeren van landbouwvoertuigen op het terrein van De Meerwaarde verboden. In de buurt van de school zijn maatregelen genomen om trekkers te verbieden. De politie zal handhavend optreden.

Kluisjes

Een leerling krijgt een kluis als de bruikleenovereenkomst is ondertekend. De kluizen bevinden zich op de eigen thuisbasis. De leerling krijgt zijn eigen kluissleutel.

Leesplein

Op De Meerwaarde wordt veel aandacht besteed aan lezen. Lezen is goed voor het vergroten van de woordenschat en dat draagt weer bij tot betere schoolprestaties. Daarom is er ook een schoolbibliotheek aanwezig, dat Leesplein genoemd wordt. Het Leesplein vind je op de begane grond, bij de Huiskamer. 

De openingstijden van het Leesplein zijn:

DaGOpeningstijden
MAANDAG8.30 tot 16.00 uur
DINSDAG8.30 tot 16.00 uur
WOENSDAG8.30 tot 16.00 uur
DONDERDAG8.30 tot 16.00 uur
VRIJDAG8.30 tot 13.00 uur

Om materialen te lenen bij het Leesplein heb je de Aura Library app nodig, die gratis te downloaden is. In de app kun je zien wat je hebt geleend en wanneer je het moet inleveren. Als je boeken bijna ingeleverd moeten worden, krijg je daarvan bericht in de app of je schoolmail. Gebruik van het Leesplein is gratis, zolang je de materialen op tijd inlevert. Bij te laat inleveren betaal je boete.